Kosten van Advies en bemiddeling in uitvaartverzekeringen.

 

U heeft het misschien inmiddels vernomen in de kranten of op televisie. Er is iets veranderd in de vergoeding die een financieel adviseur van een verzekeraar ontvangt. Vanaf 2013 krijgt de onafhankelijke financieel adviseur voor het afsluiten van een uitvaartverzekerin geen provisie meer.

 

Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering vraagt een verzekeringsadviseur een directe vergoeding.

- De kosten voor telefonisch advies zijn eenmalig € 45,- ( gemiddelde bedragen )

- De kosten voor een advies bij u thuis zijn eenmalig € 275,- ( gemiddelde bedragen )

 

Zo ging het eerst.

Heeft u in het verleden een verzekerings product afgesloten dan heeft de desbetreffende verzekeraar de vergoeding rechtstreeks aan de verzekeringsadviseur uitbetaald. Dit was in uw premie verwerkt, in de vorm van een eenmalige of een doorlopende provisie.

 

Zo gaat het nu.

Om de verhouding tussen een onafhankelijke adviseur en een verzekeraar openlijk zichtbaar te maken, is gekozen voor een nieuwe adviesbeloning voor verzekeringsadviseurs: een vooraf afgesproken vergoeding tussen de klant en de adviseur. In Engeland bestaat dit systeem al enkele jaren. D

 

Afspraken maken

Bij het maken van een afspraak zal u tijdens het eerste gesprek uitleg krijgen op welke vergoedingsbasis de verzekeringsadviseur u advies geeft en wanneer de ‘teller’ precies gaat lopen. De gemaakte afspraken legt u vast in een dienstverleningsdocument dat u samen ondertekent. Voordat u heeft getekend betaalt u dus niets.

 

Soorten adviesvergoeding

De verzekeringsadviseur kan zijn advieskosten:

- Per uur factureren, vooraf weet u dan niet precies hoeveel het advies in totaal gaat kosten

- Per advies factureren, u weet dan precies wat u gaat betalen

- Per maand doorberekenen, eventueel met een extra service zoals de aangifte van uw inkomstenbelasting.